Rýžový nákyp milují všechny věkové kategorie. Máslo přidejte pro zjemnění chuti. Můžete dát ovoce podle chuti a různě kombinovat. Vhodné od 10. měsíců.
Přísady:
- rýže
- voda
- kojenecké mléko
- máslo
- jablko (jiné ovoce)
Příprava rýžového nákypu:
Propláchněte rýži a dejte ji vařit do většího množství vody. Po uvaření slijte vodu a přimíchejte kojenecké mléko. Nechte chvíli stát, aby rýže nasákla mléko. Jablko oloupejte a umyjte. Nastrouhejte. Vymažte zapékací misku máslem a na dno dejte část rýže. Následuje vrstva jablek a nahoru opět rýži. Vše zalijte trochou rozpuštěného másla. Jablka můžete trochu přisladit či malinko posypat skořicí. Dejte zapéct do trouby.
Napište komentář