Rýžová kaše je hned hotová a navíc ji lze připravit v různých variantách, díky čemuž je vhodná jak pro kojence, tak pro větší děti. Podívejte se na dva způsoby, jak jednoduchou rýžovou kaši pro děti uvařit.
Recept na rýžovou kaši s ovocem
Stejně jako kaše z krupice se i rýžová kaše řadí mezi oblíbená dětská jídla. Je lehce stravitelná a děti si ji díky sladké chuti jednoduše zamilují. Níže zmíněný recept na rýžovou kaši ocení maminky větších dětí, rýžovou kaši pro kojence lze připravit podle receptu níže.
Postup přípravy
- Rýži uvaříme v mléce doměkka. Bude to trvat přibližně 20 minut, nic se však nestane, když ji budeme vařit o něco déle. Poté vypneme plotýnku a necháme kaši pod pokličkou zhoustnout.
- Vmícháme med a nastrouhané jablko. Navrch dáme borůvky a na kolečka nakrájený banán.
- Na závěr rýžovou kaši posypeme skořicí a podáváme.
Rýžová kaše pro kojence
Rýžovou kaši lze připravit také kojencům od ukončeného čtvrtého měsíce, ovšem s použitím odlišných surovin. I miminkům rýžová kaše s největší pravděpodobností zachutná, ačkoliv zpočátku se mohou tvářit trochu nedůvěřivě.
Ingredience:
- 50 g rýže
- 200 ml kojeneckého/mateřského mléka
- 1/4 banánu
Postup:
- Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu.
- Vmícháme kojenecké nebo mateřské mléko a nakrájený banán.
- Rozmixujeme na hladké pyré a necháme vystydnout.
Počet porcí: 2
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut