Vejce slouží jako náhrada masa v jednom dni. Vařte ho vždy alespoň deset minut, ale raději více. Zničí se všechny bakterie, které by v něm náhodou mohly být. Brambory dvakrát umyjte kvůli velkému množství škrobu, který obsahují. Nelze zamrazit. Vhodné od 4. měsíce.
Přísady:
- brambory, mrkev, brokolice
- voda
- olej/máslo
- vejce
Příprava polévky:
Oloupejte a umyjte brambory a mrkev. Umyjte i růžičky brokolice. Brambory nakrájejte a ještě jednou umyjte. Mrkev nastrouhejte. Zeleninu zalijte vodou, přidejte kapku oleje či kousek másla a uvařte do měkka. Dejte vařit vejce. Uvařenou zeleninu rozmixujte nebo rozmačkejte s částí vody. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek, rozmačkejte a dejte do zeleniny.