Menu
MotherClub.cz

5 osvědčených receptů na hruškovou přesnídávku

Domácí přesnídávky jsou skvělou alternativou ke kupovaným skleničkám. Přesně víte, co do nich dáváte, obejdete se bez konzervantů, barviv i zbytečných sladidel a ovoce můžete kombinovat přesně podle chuti svého potomka.

Hrušková kojenecká přesnídávka recept

Suroviny:

  • 3 hrušky
  • 150 ml kojenecké vody

Postup:

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadérek, omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Vložte do hrnce, podlijte kojeneckou vodou a 5 – 10 minut povařte do změknutí.
  3. Směs rozmixujte, nechte trochu vychladnout a můžete podávat.

Tip: Chcete-li připravit přesnídávku do zásoby, naplňte směsí vyvařené skleničky, důkladně je zavíčkujte a sterilujte 20 minut na 180 stupňů Celsia v zakrytém hrnci s trochou vodu.

Recepty pro děti: Švestky s jablky a hruškou

Jablečno-hrušková přesnídávka

Suroviny:

  • 2 hrušky
  • 0,5 kg jablek
  • kojenecká voda
  • špetka skořice (nemusí být)

Postup:

  1. Jablka i hrušky oloupejte a pokrájejte na menší kousky.
  2. Vložte do hrnce, přidejte skořici a vařte v troše kojenecké vody do změknutí.
  3. Přebytečnou vodu sceďte, směs rozmixujte a rozdělte do skleniček.
  4. V lednici vám přesnídávka vydrží až 3 dny.

Bohatá ovocná přesnídávka – recept

Suroviny:

  • 2 hrušky
  • 2 jablka
  • 5 meruněk
  • 1 banán
  • fenyklová semínka
  • hrnek kojenecké vody

Postup:

  1. Hrušky a jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky.
  2. Meruňky zbavte pecek a pokrájejte na půlky.
  3. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  4. Fenyklová semínka rozdrťte hmoždířem nebo rozmixujte v robotu.
  5. Ovoce vložte do hrnce, podlijte vodou a vařte do změknutí. Nakonec přidejte i fenyklová semínka a vařte další cca 2 minuty.
  6. Směs rozmixujte a po vychladnutí nalijte do skleniček.

Bramborová kaše s mrkví a kedlubnou pro kojence a batolata

Hrušková přesnídávka s pudinkem a cukrem pro starší děti

Suroviny:

  • 1,5 kg hrušek
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 800 ml vody

Postup:

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jadérek a pokrájejte na menší kousky.
  2. Přendejte je do hrnce, podlijte vodou a rozvařte.
  3. Mixerém rozmixujte směs na kaši a nechte vychladit.
  4. K přesnídávce přidejte pudink a vanilkový cukr a znovu povařte.
  5. Nyní přesnídávku můžete nalít do sklenic a v případě potřeby sterilovat cca 15 minut při 100 stupních Celsia.

Hrušková přesnídávka bez pudinku s banánem

Suroviny:

  • 5 hrušek
  • 1 banán
  • 1 hrnek kojenecké vody

Postup:

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.
  2. Banán oloupejte a pokrájejte na kolečka.
  3. Ovoce vložte do hrnce, podlijte vodou a uvařte doměkka.
  4. Jakmile je ovoce rozvařené, rozmixujte ho a poté nechte vychladnout.
  5. Pokud vaše dítě nesní přesnídávku do 3 dnů, můžete ji ihned sterilovat a uložit do zásoby.

Ohodnoťte tento recept:
3,4
Právě čtete

5 osvědčených receptů na hruškovou přesnídávku